Başkan Gençer, İstifa Etmeyeceğim”

Başkan Gençer,  İstifa Etmeyeceğim”

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in ‘İstifa Edeceği' söylentilerine cevap verdi. Gençer, Benim için ‘istifa edecek' deniliyor. Bana oy veren insanlara istifa ederek, ihanet etmem” dedi.

Ayvalık ilçesinde Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in ‘İstifa Edeceği’ yönündeki söylentilere itibar etmemeleri istendi.

Bunların tamamen asılsız laflar olduğunu sert bir dille ifade eden ve “Benim için ‘İstifa Edecek’ deniliyor. Ben ucuz kahraman değilim. Polemiklere girmem ve istifa da etmem” diyen Gencer, “Bana oy veren insanlara istifa ederek, ihanet etmem” dedi.

Turizm sezonu nedeniyle Ayvalık’ın tarihi bir kalabalığı ağırladığını kaydeden, Ayvalık’ın Türkiye’nin tercih edilen bir turizm merkezi haline dönmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Rahmi Belediye Başkanı Gençer, “Yoğunluk nedeniyle bu iki aylık sürede ilçemizin tek ana arterinde yaşanılan trafik keşmekeşliği ve alt yapı sorunlarını inceleme fırsatı bulduk. Ölçümlerimize göre Ayvalık geçtiğimiz Ramazan Bayramında 500 ile 550 bin kişiyi ağırladı. Bu yüzdende de aşırı nüfus yığılması nedeniyle meydana gelen sorunları tespit edebilme şansını bulduk” diye bilgi verdi.

Altınova Mahallesinde Altınova Gıda Organize Sanayi Bölgesi kurulması ve ‘112 Acil Sağlık İstasyonu’ için yer tahsisi çalışmalarının başlatıldığını açıklayan ve sz verdiklerimizi gerçekleştireceklerini açıklayan Başkan Gencer, “Ayvalık Belediyesi’nin; İller Bankasından Ayvalık, Küçükköy, Altınova olmak üzere 1. 6 milyon liradır. Ancak şu anda 600 Bin lira olan İller Bankası payı ise 300 Bin liraya inmiş durumda. Oysa Bütünşehir Yasası hazırlanırken, belediyelerin gelirlerinin artacağı belirtilmişti. Ancak, ne yazık ki bu böyle olmadı. Ayvalık Belediyesi’nin en büyük geliri ‘Su Geliri’ idi. Şimdi ise su gelirleri Büyükşehir’e geçiyor. İlçe belediyelerinin kaynakları elinden alındı ama bizden beklentiler arttı. Bu yüzden de sesimizi çıkarmıyor ve polemiğe giremiyoruz” diye sorunlarını dile getirdi. ENVER DOLGUN



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı